Referenties

 

 

Meisjesdroom
Na behandeling van Linda ben ik van mijn dieren en pollen allergieën af, en kan ik mijn meisjesdroom in uitvoering gaan brengen en naar het platteland verhuizen om zelfvoorzienend te worden. Super dankbaar dat ik Linda heb gevonden!

Paardenallergie
Vanaf mijn 6e-7e jaar rij ik al paard. Vanaf mijn 17e begon ik last te krijgen van jeukende ogen wanneer ik bij de paarden was. Ik ben zelf een fanatieke springruiter en was toen net klaar met mijn paard en sport opleiding. Tevens was ik werkzaam op een springstal. Maar toen begon ik flink last te krijgen van jeukende, brandende en tranende ogen. De allergoloog ontdekte dat ik allergisch was voor paardenhaar, hooi, stro en stof. Alles waar je op een stal mee in aanraking komt. Ik kreeg verschillende medicijnen en oogdruppels voorgeschreven maar niets bleek te helpen. Ze kwamen toen met een laatste oplossing een bril helemaal tegen het gezicht aangesloten. Alleen zo een bril beslaat als je intensief bezig bent, dus dat was ook geen oplossing. Na 1,5 jaar was ik terug bij af er werd mij geadviseerd om te stoppen met de paarden, maar dat was voor mij niet de oplossing. Ik ging op zoek naar verhalen van andere ruiters met een allergie voor paarden. Via www.bokt.nl kwam ik bij een verhaal van iemand die van haar paardenallergie af was gekomen door middel van een therapie. Ik kwam bij Linda Liefting terecht in Egmond aan Zee. Zelf woon ik in de buurt van Eindhoven (200 km verderop) maar na vele goede recencies te hebben gelezen besloot ik om naar
Egmond te gaan in de hoop om van mijn paardenallergie af te komen. Na 6x eens in de maand behandeld te zijn was ik compleet van mijn allergie af. Nu ruim een jaar later heb ik geen last meer van mijn ogen en ben ik een fanatieke springruiter en instructeur en heel blij dat zij mij van mijn klachten afgeholpen heeft.

Formaline 
Een paar jaar geleden kreeg ik op diverse plekken in mijn gezicht een soort eczeem. Met name op de dunnere huidplekken. Zoals rond de ogen en achter de oren. Na diverse onderzoeken bleek dit een allergie te zijn voor formaline. Het enige dat de reguliere gezondheid mij te bieden had was een corticosteroidzalf en het advies om contact te vermijden. Dat betekende voor mij dat ik ander werk zou moeten gaan zoeken. Maar ik heb een erg leuke baan dus ik ging op zoek naar alternatieven. Via een vriendin ( zij had een workshop Quantumtouch gevolgd.) kwam ik terecht bij Linda Liefting in Egmond aan Zee. Zij doet zowel quantum touch als NAET. Door haar behandelingen is mijn allergie verdwenen en kan ik gewoon mijn werk doen! Daar ben ik uiteraard erg blij mee! Ik werd getest op een aantal basisstofjes en moest soms een paar dagen een dieet volgen en mijzelf behandelen. Dit is zeer eenvoudig te doen. Uiteindelijk kwamen we bij de formaline en dit werd op dezelfde manier behandeld. Met als resultaat een blij mens!

Mijn eigen ervaringen 
Mijn oudste dochter had last van astma en was meer ziek dan gezond. Meerdere malen per dag en zelfs s`nachts moest zij aan de paryboy inhalator. Pffff wat een ellende was dat zeg. Vaak lag zij in het ziekenhuis met longontstekingen en weer een prednison- en/of antibiotica kuur. Tijdens mijn studie acupunctuur ging ik met haar naar een acupuncturist. Hij leerde mij wat Tuina handelingen om de energie van mijn dochter wat sterker te maken. Iedere dag moest ik die massage technieken toepassen. Ze kreeg er ook kruiden bij. Het werkte goed zij was minder vaak ziek. Door de NAET is zij enorm vooruit gegaan. Van de paryboy ging zij over op de gewone inhalator, met een onderhoudsdosis. Nu gebruikt zij geen medicijnen meer, alleen als zij ziek is kan ze nog wel eens een puf nodig hebben, maar dat gebeurt zelden. Dit is de reden dat ik zelf ook NAET ben gaan doen. Ik hoorde er veel positieve verhalen over en al snel had ik besloten om het zelf te leren, zodat ik mijn dochter nog beter kon helpen.

Allergieën
Als 10 jarig meisje was ik al allergisch voor harige huis- en vee dieren en kon daarom niet op paardrijden. Wanneer ik in de buurt van dieren kwam kreeg ik eerst overal jeuk vervolgens werd ik heel benauwd. Na mijn zwangerschap (20 jaar later) kwamen er ook nog eens voedsel allergieën bij. Dit verergerde met de tijd, tot ik heel veel dingen niet meer kon eten. In Nederland wordt in veel producten lactose (melksuiker) toegevoegd en daar kon ik geen druppel meer van verdragen! Maar dat was niet het enige probleem, ik had een heel rijtje met voedingsstoffen die mijn lijf niet verdroeg! Iemand vertelde mij over N.A.E.T. en zo kwam ik bij Linda Liefting terecht. Linda had mij binnen 2 maanden van mijn meeste allergieën af en een maand later ook van mijn melk/lactose allergie! Laatst ben ik gaan paardrijden en ja, zonder enige allergische reactie! Ook had ik last van hypoglykemie sinds mijn zwangerschap. Ik heb nu bijna geen last meer van hypo’s en ik voel me sinds de behandelingen (1 jaar geleden) veel minder moe. Wat bleek, mijn lichaam reageerde ook niet goed op suikers en daardoor had ik suikerspiegel hypo’s / dipjes en vermoeidheid. Ik ben erg onder de indruk van de vakkundigheid en kennis van Linda, haar behandelingen hebben zoveel effect! Linda, dank je wel, je bent echt super!  groet, Esther Wijga

Twee Linda’s 
Na vele jaren van dokteren kreeg ik van een kennisje een tip om het eens in een andere richting te zoeken, en dat te doen bij Linda Menkhorst, en om te vragen naar een Oberon scan Na een afspraak gemaakt te hebben, kreeg ik een intakeformulier via de computer en na die teruggestuurd te hebben ben ik er op af gegaan.

Ik werd vriendelijk welkom geheten, en na even wat gesproken te hebben kreeg ik een koptelefoon op m’n hoofd die in contact stond met een computer die ik zelf kon bekijken. Linda stelde na wat vragen de computer in en na ongeveer 45 min kwamen er plaatjes uit de printer waar ik van stond te kijken.

Na uitleg van bepaalde tekens kwamen precies de problemen naar voren waar ik al jaren mee bezig ben, waaronder: long- en darm problemen, bloeddruk en verschillende allergieën (granen, -tarwe, -chocola, -boekinkt, -stof, -krant, -sinaasappels en nog veel meer. Ik schrok wel maar was wel erg blij dat er veel dingen uit naar voren waren gekomen. Ik kreeg het advies om voor behandeling naar Linda Liefting te gaan.

Meteen de eerste keer bij Linda Liefting is ze begonnen met de behandeling. Ze heeft me behandeld met NAET©. De stofjes die uit de Oberon kwamen zijn met buisjes behandeld.

Ook heeft ze verschillende dingen gecombineerd, zoals Naet met acupunctuur. Laat ik niet het cuppen vergeten. Het bindweefsel op armen schouders en bovenrug zat erg vast en ik wilde niet laten merken hoe pijnlijk de behandeling was, en dus kon ik de volgende dag niet normaal tegen de rugleuning van een stoel zitten, eigen schuld dus. Die pijn is verholpen door het Quantum-Touchen. Als laatste kreeg ik dan nog de verblijfsnaaldjes in m’n oren. Vraag mij niet of ik blij ben… ik ben super blij, van mijn allergieen ben ik af en ik heb geen prednison of antibiotica meer nodig gehad voor de andere problemen. A.H.

Spastische darm 
Na 2 jaar met een spastische darm te hebben gelopen, ging ik op zoek naar een therapie. Ik kwam bij NAET© therapie terecht. Wat ik zo leuk vond aan Linda is dat zij de NAET© met acupunctuur en Quantum Touch© combineert. Aangezien ik ook last had van lage rug pijn en een pijnlijke schouder, vermoeidheidsklachten, concentratie-klachten en migraine tijdens mijn menstruatie. Zij ging mij testen op allerlei stofjes en voedingsmiddelen. Ik was voor vele stofjes zwak, oa voor ei, calcium, ijzer, granen, vit.B, kruiden en nog vele andere voedingsmiddelen. Linda heeft mij daarvoor behandeld en na 7 behandelingen ging het al een stuk beter met mijn darmen. Linda ging mij een Quantum-Touch© behandeling geven en wat bleek…mijn bekken stonden scheef. Linda ging mijn bekken behandelen en ik werd helemaal niet goed, ik werd duizelig, misselijk, hartkloppingen kreeg ik. We gingen zowat mijn hele lichaam door. Ik voelde van alles gebeuren, mijn spieren van mijn benen voelde ik, mijn bekken, het was een aparte ervaring. De volgende dag had ik er spierpijn van.

Mijn rugklachten waren weg. Mijn schouder deed nog pijn, maar die ging na een aantal behandelingen ook weg. Ik kreeg verblijfsnaaldjes in mijn oren, omdat ik wat onrustig was. Daardoor voelde ik mij een stuk rustiger. We zijn een tijdje bezig geweest. Ik voel me echt super!! Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Jona.

Koemelkallergie
Bij onze zoon maickel werd koemelkallergie vastgesteld toen hij vier maanden oud was. Over op de pepti en het ging na twee weken een stuk beter. Maar er moest toch iets zijn Om hem hierover heen te helpen, zodat hij alles weer kan eten zonder last te hebben van Darmkrampen en dunne ontlasting. Tijdens sinterklaasfeestje bij opa en oma vertelde ik mijn schoonzus over de koemelkallergie Van Maickel. Zij vertelde mij, dat zij met hun zoon bij linda zit ivm diverse klachten en dat Het nu een stuk beter met hem gaat.

De dag daarop heb ik meteen met linda gebeld en kon gelukkig die week erop meteen Komen. Heerlijk, kon hij behandeld worden voordat we met bijvoeding gingen beginnen. Hij is nu 9 maanden en kan bijna alles eten en drinken en jawel GEEN pepti meer, maar de Gewone normale nutrilon. Wie had dat ooit gedacht!

Verder hadden we nog een slaapprobleem met Maickel. Na 7 maanden sliep hij nog steeds niet door en moesten wij ongeveer 4 tot 5 keer per nacht eruit. Nu had ik een hele snelle Bevalling met drie kwartier continue weeën, dus voor maickel ook erg zwaar. Hij kreeg dus Drie kwartier lang constant druk op zijn hoofd en nek. Hiermee is linda ook aan de slag gegaan met Quantum Touch© en zij voelde, dat het in zijn Nek niet goed zat. Je raadt het nooit, jawel, hij heeft 1,5 weken doorgeslapen! Wat een heerlijkheid. Bij terugkomst heeft linda hem nogmaals behandeld en tot op heden slaapt hij door (nu bijna twee weken). Onze dochter had volgens het consultatie buro het rs-virus te pakken. Na dit virus bleef zij moe en nadat Linda haar had behandeld, was de vermoeidheid na twee dagen helemaal verdwenen. Nu is zij ook onder behandeling bij linda. Ik ben ontzettend blij, dat Linda op ons pad is gekomen en wens linda veel succes toe met haar praktijk.

Tintelingen
De reden om een afspraak met Linda te maken was dat ik al een ongeveer 2-3 weken een tinteling in mijn linker duim, wijsvinger en middelvinger had. Ik ben niet naar de huisarts gegaan omdat ik daar weinig resultaat van verwachtte. Linda zei dat ik dat wel moest doen, maar zij begon alvast met behandelen. Linda heeft mij 4 behandelingen gegeven: – d m.v. kracht testen, duim-vinger is zij heel veel middelen langs gegaan en indien nodig behandeld. Vitamines, mineralen, ziektes etc. – daarnaast heeft zij acupunctuur naalden geplaatst. – tevens Quantum Touch© erbij gedaan. De weken tijdens de behandeling merkte ik alleen dat ik vaker ontlasting had verder merkte ik weinig. Ongeveer 2 tot 3weken na de laatste behandeling was de tinteling geheel verdwenen. Mijn dank daarvoor. Hr.H.Sander

Allergische reacties 
Beste Linda, Al jaren had ik, in toenemende mate, last van allergische reacties. Niezen, een hoofd vol snot, jeuk en na een insectenbeet: enorme bulten. Ik slikte allerlei anti allergie pillen zonder resultaat. Via een kennis kwam ik bij Linda terecht. Zij stelde NAET© voor en met een verrassend resultaat. Ik bleek voor heel veel stoffen allergisch te zijn waaronder ook onze hond. Deze zijn behandeld en ik voel me nu een stuk energieker, een helder hoofd en bijna nooit meer niezen. Vlak voor de kerst liep ik ineens weer helemaal vol, wat bleek het was de kerstboom. Linda heeft mij daar weer voor behandeld en het ging direct weer beter. Het mooiste gebeurde in de vakantie: Ik werd maar zelden geprikt door de muggen en had dan een normaal bultje. Isabelle.

Ernstige voedselallergie 
Na twee jaar de reguliere geneeskunde te hebben doorlopen om van mijn voedselallergie af te komen: VU ziekenhuis, U.M.C Utrecht, zonder resultaat! Was ik bij de alternatieve geneeskunde terecht gekomen. Eerst bij de Praktijk Biologische Geneeskunde waar ik een dieet kreeg. Daar knapte ik wel van op, maar zodra ik toch een aanval kreeg van wat ik wel mocht eten, kon ik het daarna helemaal niet meer eten. Ik kon bijna niks meer eten, zelfs niet meer mijn tandenpoetsen. Verschillende soorten tandpasta geprobeerd. Poetste mijn tanden alleen nog maar met kalk. Toen kwam ik ten einde raad bij Linda Liefting. Ik sta er versteld van hoe goed dat werkt. Eindelijk kan ik weer ei eten zonder daar een aanval van te krijgen, brood. Eindelijk kan ik weer meer producten eten, terwijl ik nog niet zo lang bezig ben met de behandelingen. De instructies die ik heb meegekregen, om thuis iets te kunnen behandelen, vind ik ook geweldig. Nu kan ik zelf als ik een aanval krijg, deze in de kiem smoken of afzwakken door acupunctuurpuntjes te masseren. Dat geeft veel zelfvertrouwen! A.de Wit.

Keelontsteking
Vorig jaar september ben ik via via terecht gekomen bij Linda. Ik had de voorgaande jaren constant last van keelontsteking en een kapotte keel. Mede dat ik voor de klas sta, had ik ook veel last tijdens het praten. Steeds meer rare kwalen kreeg ik erbij. In het ziekenhuis wisten niet wat ze konden doen en na 7 antibiotica kuren, logopedie, etc. ben ik voor een second opion naar ziekenhuis Beverwijk gegaan. Ook hier dachten ze eerst mijn amandelen eruit, maar na verder onderzoek bleek dit niet de oplossing te zijn. En constateerde zij een virale ontsteking in mijn keel en hier moest ik maar mee leren leven. Ik voelde me steeds zo ziek, maar bleef met alles doorgaan. Toen kon ik bij Linda terecht en al snel kwam ze erachter dat de hele basis ver beneden niveau was. Met ongeveer 5 keer NAET© therapie heeft ze mij compleet van de klachten afgeholpen. Ik ben echt super blij met Linda. En raad het iedereen aan! Groetjes Hedwich

Tennisarm?
Mijn naam is Patricia de Jong, in september 2006 kreeg ik last van mijn arm (waarschijnlijk een tennisarm) en mijn moeder adviseerde om naar Linda te gaan voor een behandeling, mijn moeder had een peesontsteking in haar schouder waarvan ze vanaf is gekomen via Linda. Op twee oktober had ik mijn eerste behandeling cuppen en Quantum Touch© dit hebben wij toen tot november 1 x in de week herhaald, daarna adviseerde Linda mij, om acupunctuur samen met Quantum Touch te proberen, ik moet zeggen dat sloeg bij mij heel goed aan, ben tot 16 januari 2007 regelmatig bij Linda geweest om te prikken en daarna hebben we de afspraak gemaakt dat ik haar zou bellen als ik weer last kreeg, en het is nu 28 april 2007 en heb haar nog steeds niet gebeld, moet dus zeggen dat het bij mij heel goed heeft aangeslagen. Linda alsnog bedankt hiervoor. Groetjes Patricia de Jong

Eerste Quantum-Touch behandeling 
Als één van de eerste mocht ik van jou een Quantum-Touch© behandeling ondergaan en ik stond in de raarste houdingen voor je. Ik wist niet wat me overkwam maar de volgende dag voelde ik duidelijk verschil. De drukkende pijn in mijn onderrug was namelijk verdwenen. Jouw andere behandelingen zijn ook zeer zeker aan te raden. Je helpt me altijd en dat doe je goed. Daar ben ik je erg dankbaar voor! Knuf van Mirella

Schouder en nek 
Linda nogmaals bedankt voor het behandelen van mijn schouder en nek, wat werkt dat cuppen toch goed zeg. Na 1 behandeling kon ik mijn hoofd weer opzij draaien. Ik voelde dat de pijn er gewoon uitgetrokken werd.

Rugpijn
Hallo, Linda, nogmaals hartstikke bedankt voor je behandeling op afstand. Pas later kwam de positieve reactie. Tot op dit moment is het zo’n stuk beter met mijn rug, dat ik het bijna nog niet durf te geloven. Ik hoop en vertrouw erop dat het zich nu verder voortzet. Ik zal kijken hoe de nacht verloopt, of er nog een behandeling nodig is. Zo zie je maar weer, geduld is een schone zaak. Voor mij (en Hans) toch weer een bewijs dat het werkt! Ik kom zeker nog een keer een workshop doen, t.z.t. groet Charlotte

Ervaring met NAET©:
gevoelige  huid Al vanaf  baby had mijn dochter een gevoelige  huid. Vaak rood,jeukerig, verdikt en schilferig. De dokter heeft dan ook menig recept voor een smeerseltje uitgeschreven, met en zonder hormonen maar dat is eigenlijk symptoom bestrijden en niet de oorzaak weghalen. Het was ook niet altijd even erg. Vaak zonder enige reden werd het heel hevig of na het baden en later douchen. Zwemmen werd later helemaal hopeloos, vaak zat ze aan de kant van het zwembad of ging gewoon niet mee. Van een verjaardagspartijtje in het zwembad werd ze dan ook beslist niet vrolijk. Puur bij toeval kreeg ik te horen dat er iets was wat de oorzaak weghaalde en ja, dat ga je dan maar proberen. Bij de eerste sessie had ik toch wel zo iets van: “Oké en dit gaat dus helpen? Deze hocus-pocus? Gelukkig gingen we ook een tweede keer. Ook het zwemmen kwam aan bod en het douchen, dit werd behandeld en mijn dochter werd geleerd hoe ze zich zelf kon behandelen. Toevallig moest  ze de volgende dag met school gaan zwemmen, ze kwam thuis en zei zeer verrast: “Mam, ik heb  geen allergie!” ‘s Avonds bij het douchen het zelfde ritueel toegepast en wederom, geen allergie. Eureka! Wat een heerlijk gevoel. Het blijkt dat mijn dochter voor heel veel allergisch is en we nog menig keer zijn geweest. Soms komt het terug, en dan blijkt ze toch opeens iets te hebben gegeten waar ze niet tegen kan. Het blijft oppassen maar er is uitkomst. Wel is het zaak om bewust te zijn met wat  je eet en dat is soms wel eens moeilijk. Vriendelijke groet, Liesbeth Rolleman